Ne nézz vissza!

Május 9-én, 23 órától a Dunán!

Sophie Marceau, Monica Bellucci és Marina de Van rendezőnő. Három barna nő, három különböző személyiség, ami egy film erejéig mégiscsak eggyé olvad össze.

Az emberi elme boncolgatása mindig is érdekes témának számított és sok művészt megihlett már a történelem során. A filmművészet terén is se szeri, se száma a tudatalattival és különböző elmezavarokkal feldolgozó jobbnál jobb alkotásoknak. A francia-olasz-luxemburgi és belga koprodukcióban készült film is e témában született, ahol az érdekes lelki síkon folyó nyomozást fantasztikus képi világgal párosították.

Jeanne írónő, férjezett és két gyermeke van. Egy nap nyugtalanító változásokat kezd látni otthonában, és nemcsak a környezete, ő maga is kezd átalakulni valaki mássá. Bár aggasztják ezek a dolgok, úgy tűnik, a családja mit sem vesz észre az egészből, és Jeanne reakcióját is betudják az új könyve körül kialakult stressznek. Jeanne azonban érzi és tudja, hogy valami sokkal mélyebb, sokkal zavaróbb dolog zajlik most benne, körülötte. Az anyja házában lévő fényképen látja meg azt, ami kiválthatja ezeket az érzéseket. Olaszországba utazik, hogy felfedje a kép történetét.

A film elég megosztó: van aki nem érti, és van, aki egyenesen rajong érte. Bár hangulata néha kissé nyomasztó, de mindvégig rendkívül izgalmas, magával ragadó. A két főszereplő játéka pedig egészen zseniális. Alakításuk hitelességéhez hozzájárul az a sok szakember is (sminkmesterek, vizuális effekt alkotók, animátorok), akik az átalakulásukat hitelessé tették.

Olasz, francia, belga, luxemburgi játékfilm, 2009

A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Jacques Akchoti, Marina de Van
Zene: Luc Rollinger
Operatőr: Dominique Colin
Rendezte: Marina de Van

Szereplők:
Sophie Marceau (Jeanne)
Monica Bellucci (Jeanne)
Andrea Di Stefano (Teo/ Gianni)
Thierry Neuvic (Teo)
Brigitte Catillon (Nadia/ Valérie)
Sylvie Granotier (Nadia)
Augusto Zucchi (Fabrizio)
Giovanni Franzoni (Enrico)

Videó ajánló

Olvasson tovább