×

Gainsbourg - egy hősies élet - Elérhető január 22-ig!

Nézze vissza!

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a Médiaklikken!

Joann Sfar 2010-es filmje egy minden ízében rendhagyó és polgárpukkasztó művésznek az életútját eleveníti fel sok-sok zenével és letagadhatatlanul franciás hangulattal. A sokoldalú művész (zeneszerző, énekes, színész, író) nem más, mint Serge Gainsbourg, aki sok-sok világslágere mellett azzal is beírta magát a könnyűzene világába, hogy hozzá és (egyik) feleségéhez kötődik a Je t’aime… moi non plus című botránydal.

Lucien Ginsburg, a groteszk képzeletvilágú zsidó fiú, zongorista apja unszolására kezd zongorázni, de inkább festő szeretne lenni. Fel is veszik a Montmartre-i Akadémia fető szakára, ennek ellenére a háború után Serge Gainsbourg néven bárzongorista, majd zeneszerző és előadóművész lesz. A France Gall által énekelt VIASZBABA szerzőjeként vált ismertté, amely dal megnyerte az Euroviziós Dalfesztivált. Innentől kezdve nincs megállás: a leghíresebb művészekkel barátságot kötött, a legszebb, leghíresebb színésznőkkel pedig szerelmi viszonyba bonyolódott. Botrányos életvitele miatt viszont egyik házassága sem lett sikeres. Jane Birkin-nel kötött házasságából született a mai francia film egyik legzseniálisabb színésznője, Charlotte Gainsbourg.

A 30 éve elhunyt művész életútján keresztül a hatvanas évektől a nyolcvanas évek végéiga párizsi bohém művészvilág életstílusából is ízelítőt kapnak a nézők.

Francia játékfilm, 2010

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Joann Sfar
Operatőr: Guillaume Schiffman
Rendezte: Joann Sfar

Szereplők:
Eric Elmosnino (Serge Gainsbourg)
Lucy Gordon (Jane Birkin)
Laetitia Casta (Brigitte Bardot)
Anna Mouglalis (Juliette Gréco)
Mylene Jampanoi (Bambou)
Razvan Vasilescu (Gainsbourg apja)
Dinara Drukarova (Gainsbourg anyja)
Doug Jones (hasonmás)

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/01/01-8.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább