Eljő az ember fia - Elérhető május 15-ig!

Nézze vissza!

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a Médiaklikken!

A II. világháború egyik legkegyetlenebb tömeggyilkossága a „marzabottoi mészárlás” néven vonult be a történelembe. A visszavonuló német csapatok egy terrorkülönítménye, Walter Reder SS-őrnagy vezetésével 1944. szeptember 29-én a Bologna közelében fekvő, közép-olaszországi kis falu és a két szomszédos település, Grizzana és Monzuno lakosait lemészárolták. Összesen 1836 emberrel végeztek, válogatás nélkül öltek minden útjukba kerülő embert, főleg időseket, nőket, gyerekeket, csecsemőket és papokat. Ezt a szörnyűséget dolgozza fel Giorgio Diritti rendező, sajátos szemszögből, egy nyolc éves kislány szemén keresztül láttatva az eseményeket.

Martina egy hegyi kis faluban él szüleivel a földművesek népes családjában. Öccse halála óta nem hajlandó megszólalni, csak csendben szemléli a körülötte folyó életet és annak folyamatos változását, azt ahogyan a háború ide is beszivárog az egyre tolakodóbb német csapatok és az ellenük harcoló partizánok jelenlétével. Édesanyja ismét teherbe esik, és a kislány féltő gondoskodással várja kistestvére megszületését, aki pont azon a napon jön világra, amikor az SS katonák megkezdik esztelen öldöklésüket a vidéken.

Martina szerepében az akkor tíz éves Greta Zuccheri Montanarit láthatjuk, főbb szerepekben pedig Maya Sansát, Alba Rohrwachert és Claudio Casadiot. A stáb tagjai még Roberto Cimatti operatőr és Marco Biscarini zeneszerző is, akik, ha úgy tetszik „bejáratott csapat”, hiszen a rendező együtt dolgozott velük előző filmjében is (A szél a maga útját járja).

Olasz filmdráma, 2009

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Giorgio Diritti, Giovanni Galavotti, Tania Pedroni
Zene: Daniele Furlati, Marco Biscarini
Operatőr: Roberto Cimatti
Rendezte: Giorgio Diritti

Szereplők:
Maya Sansa (Lena)
Alba Rohrwacher (Beniamina)
Claudio Casadio (Armando)
Greta Zuccheri Montanari (Martina)
Stefano Bicocchi (Signor Bugamelli)
Eleonora Mazzoni (Signora Bugamelli)
Orfeo Orlando (kereskedő)
Diego Pagotto (Pepe)

Videó ajánló

Olvasson tovább