– A Magyarországi Német Fiatalok Közösségének adventje Bonyhádon
– Beszámolunk a pécsi GULAG-megemlékezésről is
– A mai adás utolsó perceiben a zsámbéki Lochberg tánccsoport táncát látják
Receptek:
Preckedli
50 dkg Mehl/liszt
10 dkg Fett/zsír
15 dkg Margarine/margarin
1 Packung Vanillezucker/1 csomag vaníliacukor
20 dkg Zucker/cukor
1 Packung Backpulver/1 csomag sütőpor
Brise Salz/csipetnyi só
Das alles verbröseln/ elmorzsoljuk a hozzávalókat.
1 Ei/ tojás
2 Eigelb/tojássárgája
geriebene Zitronenschale mit Zitronensaft/reszelt citromhéj és a citrom leve
eine Stunde ruhen lassen/egy órát pihentetjük
Oben drauf/tetejére:
15 dkg gehackte Nüsse/aprított dió
10 dkg Zucker/cukor
1 Eiweis/tojásfehérje
Nussstangelich/diós rúd
25 dkg gemahlene Nüsse/darált dió
25 dkg Pulverzucker/porcukor
2 Eier/tojás
Halbe Zitronenschale und Saft/fél citrom leve és héja
1 Teelöffel Zimt/teáskanál fahéj
10 dkg Pulverzucker/porcukor
Nuss mit Pulverzucker, einem Ei und einem Eigelb, mit Zitronenschale und Zimt kneten.
Ein Eiweis mit 10 dkg Pulverzucker, Zitronenssaft zu einem harten Schaum schlagen. Den Teig zwischen zwei Backpapieren 4-5 mm dick ausrollen, und den Schaum draufschmieren. Danach Stangen schneiden. Im Backofen, bei 90 Grad Celsius auf einem Blech mit Backpapier trocknen.
A diót a porcukorral 1 egész tojással és egy sárgájával, citromhéjjal és fahéjjal összegyúrjuk.
Az 1 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral és a citromlével kemény habbá verjük, a diós tésztát két sütőpapír közt 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és a habot rákenjük és rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 90 Celsius fokon szárítjuk.
Unser Bildschirm – Duna – december 17., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 16.50-től a Duna World-ön!
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.