Közelebb - Roma magazin: Első ízben rendezték meg a cigány gasztronómia és kultúra napját a miskolci Baptista Szakiskolában

A június 10-i adás tartalmából.
 

Első ízben rendezték meg a cigány gasztronómia és kultúra napját a miskolci Baptista Szakiskolában. A diákok által megálmodott rendezvényen szinte minden szakma képviseltette magát. Terítékre került a lecsó és a vakaró, de a divat, az ének és a vers sem maradhatott ki a sokszínű programból.

Már gyermekként csodálattal figyeltem Balázs Jánost, aki a magyarországi cigány festészet és költészet úttörő egyénisége volt – meséli Botos Zoltán festőművész, aki Salgótarján cigányok lakta részén nőtt fel. Itt határozta el, hogy a Cigánydombról indult művészek szellemi hagyatékát méltó módon fogja ápolni.

Ifj. Oláh Kálmán zongorista családba született és klasszikus zenésznek készült, de aztán jött a jazz és mindent megváltoztatott. Ma már a műfaj legígéretesebb tehetségei közé tartozik. Szaxofonjátékát számos formációban hallhatja a közönség, saját zenekarával pedig ezévben szeretné első lemezét elkészíteni.

Közelebb – Roma magazin – Duna – június 10., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább