Srpski ekran: Kaldrma c. Dragan Jakovljevic új könyve

A május 21-i adás tartalmából.
 

Szent György napi ünnepség a budapesti szerb templomban
A budapesti Szent György székesegyház a szokásosnál később ünnepelte védőszentjét. Idén Szent György napja május 6-ra, húsvét másnapjára esett, így a templomi búcsú ünnepe május 12-re került át. A szent liturgiát Főtisztelendősége Lukijan budai püspök celebrálta a Budai Egyházmegye papjainak közreműködésével. Az istentiszteleten a székesegyház egyházi kórusa énekelt, ünnepi beszédet pedig a budai püspökhelyettes, Vojislav Galić atya mondott.

Megszólalók: Vojislav Galic, püspökhelyettes, Igor Rus, Dusanka Nedeljkovic (díjazottak)

Kaldrma c. Dragan Jakovljevic új könyve – interjú
Egy új, urbánus névre keresztelt novelláskönyv, a Kaldrma mintegy 30 történetet tartalmaz a mindennapi életről és helyzetekről, melyeket az élet akarva-akaratlan létrehoz. Dragan Jakovljević, gazdag életművének egy újabb alkotásában, letisztult és megkapó történetmesélési stílusával ragadja meg az olvasókat és vezet be szinte észrevétlenül különös hősei világába.

A szentendrei Szerb Egyházi Múzeum kincsei
Rövid vizuális séta a szentendrei Szerb Egyházi Múzeumban, melynek kiállítótermeiben és gyűjteményeiben a legszebb és legértékesebb szerb ortodox műtárgyakat őrzik a Budai Egyházmegye területéről.

Srpski ekran – Duna – május 21., kedd, 6:45
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Borítókép: Forrás: unsplash.com

Olvasson tovább