Közelebb - Roma magazin: Ma van a Tánc Világnapja

Az április 29-i adás tartalmából.
 

Akkor lehetünk erős nemzet, ha tiszta szívből fogjuk egymást újra szeretni, mint a meséinkben – mondja Babindák István író, költő, a felvidéki Romano Kher igazgatója. Hatvanadik születésnapja alkalmából a Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház irodalmi esttel köszöntötte a költőt, aki életéről, munkásságáról, nehézségeiről és örömeiről mesélt a közönségnek.

Elsős gyermekeket bevezetni a számok és betűk világába a legszebb feladatok közé tartozik – vallja Kállai Ilona. Ica néni, ahogy a tanítványai hívják, roma származású pedagógusként fontosnak érezte, hogy olyan intézményben dolgozzon, ahol nagy számban tanulnak cigány gyermekek. A XV. kerületi Czabán iskolában végzett lelkiismeretes munkájáért nemrégiben az év pedagógusa címmel jutalmazták.

Ma van a Tánc Világnapja. Ezen a napon minden évben a világ tánchagyományait ünneplik. A jeles nap alkalmából mai műsorunk végén egy 50 évvel ezelőtt készült felvételt láthatnak a nyírvasvári cigány közösség táncairól, amelyeket a szakemberek a cigány kultúra különleges értékei között tartanak számon.

Közelebb – Roma magazin – Duna – április 29., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább