Közelebb - Roma magazin: A katolikus egyház civil szervezeteinek és szerzetesrendjeinek szerepe a cigányság felzárkóztatása érdekében

Az április 22-i adás tartalmából.
 

A roma nőművészeket állítja a középpontba a Szentandrássy István Roma Művészeti Galéria új programsorozata, amely egy kiállításmegnyitóval vette kezdetét. A tárlat 8 festőművésznő képeiből nyújt reprezentatív válogatást, betekintést nyújt a már elhunyt nagy generáció és a ma is aktívan dolgozó alkotók munkásságába. A kiállítás ünnepélyes megnyitóját április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon tartották.

A következő percekben – roma költők műveit bemutató sorozatunk részeként – a mai magyar költészet egyik legfigyelemreméltóbb alakja, Balogh Attila: Nektek és anyámnak című versét hallgathatják meg Lux Ádám színművész előadásában.

A katolikus egyház civil szervezeteinek és szerzetesrendjeinek szerepe a cigányság felzárkóztatása érdekében – ez volt az elsődleges téma a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, ahol tizenharmadik alkalommal rendeztek roma konferenciát. Báder Iván, a főiskola roma származású docense és a szakmai nap főszervezője kiemelte, a legfontosabb cél az, hogy a leendő pedagógusok jobban megismerjék a hazai cigányságot.

Közelebb – Roma magazin – Duna – április 22., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább