Féltve őrzi Kovácsi Kati élete egyik legfontosabb emlékét

Édesanyja állandó rádióhallgatása terelte a zenei pálya felé, és ő volt az, aki sokszor elkísérte fellépéseire Kovács Katit. Nem véletlen, hogy hozzá kapcsolódik a Családi kör nézőinek is megmutatott rendkívül kedves tárgya.
 

A Duna délutáni magazinműsorának vendégeként a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész fontos személyes tárgyairól mesélt. Kovács Kati korábbi interjúiban gyakran emlékezett meg édesanyjáról, akinek köszönhetően a zenei pálya felé fordult. „Otthon állandóan rádiót hallgatott, folyton szólt a zene, én pedig szinte szünet nélkül énekeltem” – idézte fel meghatározó gyermekkori emlékét. Édesanyját idézi a mindkettőjüket ábrázoló, emlékérmet rejtő, kicsi vésett fadoboz, amelyet egy rajongója készített neki. „Édesanyám gyakran kísért el műsorokba, felvételekre, utazni is nagyon szeretett, ezt is tőle örököltem” – mondta a Családi körben Kovács Kati, és a nézőknek meg is mutatta az édesanyja emlékét megidéző becses tárgyat.

Bár saját bevallása szerint nem tud főzni, mert sosem volt ideje megtanulni, mégis az ételekhez, az étkezéshez kötődnek a számára kedves emléktárgyak. Az adásban megmutatta a három pici, édesanyjának Japánból ajándékba hozott villát, valamint egy kést és villát tartalmazó étkészletet, amelyet még a Szovjetunióban vásárolt.

A teljes beszélgetés újranézhető a Családi kör Médiaklikk-oldalán.

Családi kör – hétköznap délutánonként 13:40-től és 15 órától a Dunán.

Borítókép: fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Olvasson tovább