Hrvatska Kronika: Az újpesti karmelita nővérek története és munkássága

Az április 10-i adás tartalmából.
 

– Az újpesti karmelita nővérek története és munkássága.
– Budapesti hívők szentföldi zarándoklata.
– A „Klapa Dičaki” a’capella férfikar hanghordozójának bemutatója.
– A Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek közössége Magyarországon 1907-ben alakult meg. A rend működését a pápa 1930-ban hagyta jóvá. Jelmondatuk: „Istent látni mindenkiben, Istent szolgálni mindenkiben, Istent szeretni mindenkiben.” A rend egyik központja Budapest IV. kerületében van, amely a rendszerváltás után horvátországi nővérek segítségével kezdte meg ismét a működését.
– A Budapesten és a város környékén élő hívők egy csoportja úgy döntött, hogy ellátogat a Szentföldre és felkeresi Jézus Krisztus eljövetelének, életének, szenvedésének, halálának és feltámadásának helyszíneit. A zarándokok szerint meglátogatni ezeket a helyeket és ugyanolyannak maradni szinte lehetetlen. A zarándoklat alatt szerzett négy évvel ezelőtti élményeit a most Budapesten dolgozó Mura menti horvát származású hittanoktató osztotta meg velünk.
– A „Klapa Dičaki” a’capella férfikar kilenc éve alakult és nem csak Gradistyében ismert. A járvány lecsengése után Kőszegen mutatták be legújabb CD-jüket, ahova nagyszámú közösség követte őket.A CD horvátországi és más egyházi énekeket tartalmaz, például Lengyelországból és Oroszországból, de gradistyei horvát nyelven adják őket elő.

Hrvatska Kronika – Duna – április 10., szerda, 6:45

Szerkesztő:Pavlekovics András
Műsorvezető: Balatinácz Renáta
Riporterek:Pavlekovics András
Operatőr :Bede Sándor
Műszaki vezető :Strasszer László
Vágó: Lajcsik Lóránt

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább