Nevéhez méltó módon igyekszik élni Radványi Dorottya

Édesanyja gyerekkori barátnője lett Radványi Dorottya keresztanyja, utána kapta nevét – mesélte a Duna Almárium, Agytorna és Hogy volt?! műsorainak háziasszonya. A Névjegyek adásában hangsúlyozta, igyekszik keresztneve jelentéséhez méltóan élni.
 

A név jelentése szerint, ha valaki Dorottya, akkor ő Isten ajándéka. Erre utal a név eredete, továbbá emblematikus viselőjének, Szent Dorottyának élete és tettei is ezt erősítik. A 3. században élt, gazdag római családba született szent keresztényi könyörületből a szegények és rászorulók szolgálatára fordította figyelmét. Szépsége miatt sok kérője akadt, de ő elkötelezte magát Krisztusnak, és jótékony célra fordította a családi vagyonát – tudhatták meg a nézők Pölcz Ádám nyelvésztől, a Névjegyek című műsor házigazdájától.

Egy ismert viselője, Radványi Dorottya szerint nagy tisztesség, ha valaki ezt a nevet kapja, és ahhoz méltó módon kell élni. „Talán a név ismeretén túl is igyekszem úgy élni vagy létezni, hogy az a körülöttem lévők megelégedésére szolgáljon” – mondta a Duna műsorvezetője. A Kazinczy- és Wacha Imre-díjas képernyős édesanyja gyerekkori barátnőjének köszönheti keresztnevét.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Videó ajánló

Olvasson tovább