Rondó: PAPAGEORGIU ANDREA KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

A január 19-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban több remek kiállítást, valamint izgalmas dokumentumfilmeket is a figyelmükbe ajánlunk, és már csak ezért érdemes lesz velünk tartani.

PAPAGEORGIU ANDREA KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ
Vendégségben az életnél – ezzel a címmel nyílt kiállítás Papageorgiu Andrea görög származású festőművész alkotásaiból a Barabás Villában. Az elmúlt 5 évben készült műveket felvonultató tárlat január 31-ig látható. Mi a megnyitón jártunk.

RUSZIN KONFERENCIA BUDAPESTEN
Több jubileumot is ünnepeltek tavaly a magyarországi illetve fővárosi ruszinok, amelynek apropóján még decemberben irodalmi konferenciát szerveztek Budapesten, valamint átadták a 2019-ben alapított Ruszin Képzőművészetért Díjat. A Manajló Iván festőművész nevét viselő elismerés célja, hogy támogassa azokat a kortárs ruszin alkotókat, akik munkásságukkal hozzájárultak a ruszin művészet fejlődéséhez és népszerűsítéséhez világszerte.

KIÁLLÍTÁSOK A LENGYEL INTÉZETBEN
FREDRÓK-PLAKÁTOK
Egyedülálló színházi plakátkiállítás a Lengyel Intézet Andrássy úti Platán Galériájában a Fredro-év, azaz a népszerű lengyel drámaszerző születésének 230. évfordulója alkalmából.

600 éves Lodz
Ünnepeljük együtt a 600 éves Lodz születésnapját címmel nyílt városbemutató kiállítás a Lengyel Intézetben.

10. BUDAPEST NEMZETKÖZI DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL
Ha január vége, akkor az számunkra évek óta egyet jelent a BIDF-fel, vagyis a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivállal, ahol idén először a lengyel és ukrán mellett, örmény és bolgár filmet is vetítenek. Mutatjuk milyeneket.

MYDROS & MAODONES – PROGRAMAJÁNLÓ
Február 18-án a görög és magyar tagokból álló Mydros, valamint a 2016-ban indult görög Maodones zenekar egy görög bál keretében ad közös koncertet, illetve tart táncházat a Magyar Zene Házában. Kedvcsinálónak adásunk végén felidézzük a Mydros 20 éves születésnapi koncertjét.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – január 19., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább