Közelebb - Roma magazin: Az Ökrös Dávid – Lázi Imre kettős nyerte a Miskolcon megrendezett II. Syrius Országos Fémipari Szakember versenyt

A január 15-i adás tartalmából.
 

– Az Ökrös Dávid – Lázi Imre kettős nyerte a Miskolcon megrendezett II. Syrius Országos Fémipari Szakember versenyt az elmúlt év végén A kazincbarcikai Ipcsőszer Hungaria Kft. roma származású hegesztője és csőszerelője évek óta jól összeszokott párost alkotnak, és szerették volna megmérettetni a tudásukat egy rangos eseményen. Azt remélik, hogy a sikerük számos fiatal számára példaértékű lehet.

– Harminc évvel ezelőtt, 1994. január 15-én hunyt el minden idők egyik legnagyobb magyar zongoraművésze, Cziffra György. Kivételes improvizációs készsége és virtuozitása miatt játékán sokan Liszt Ferencéhez hasonlítják. Nehéz sorsa ellenére mindig megőrizte művészi és emberi tartását. Emlékét ma már a 2016-ban életre hívott, nagy sikerű Cziffra Fesztivál is őrzi. Műsorunk további részében egy korábbi, Cziffra Györgyről készült kisfilmünkből láthatnak részletet.

Közelebb – Roma magazin – Duna – január 15., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább