Rondó: Egy nemzetiségi színház életében mindig hatalmas kihívás egy új bemutató

A január 12-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban jelentős alkotók munkásságába nyújtunk bepillantást, valamint lesz egy kis visszatekintés is 2023-ra.

UKRÁN OPERABEMUTATÓ
Egy nemzetiségi színház életében mindig hatalmas kihívás egy új bemutató. Egy operáé pedig különösen. A Magyarországi Ukrán Színház fennállásának 20 éves jubileuma alkalmából Vitalij Kirejko Az erdő dala című operafantáziáját vitték színpadra, amelynek nem csak az évforduló adod különleges apropót.

HODINKA ÉS MÁRTON
Hodinka Antal történészre, kutatóra, egyetemi tanárra emlékezett tavaly év végén az Országos Ruszin Önkormányzat. Az Albertfalvai Közösségi házban megtartott rendezvényt követően a kárpátaljai származású Márton István dalai csendültek fel a zeneszerző, zongoraművész, pedagógus születésének centenáriuma tiszteletére.

ANCIENT GREECE
A történelemkönyvek lapjain Görögország mindig is kivételes helyet foglalt el. Sokszínű kultúrájával, mélyen gyökerező mitológiájával és jelentős történelmi eseményeivel mai napig vonzza az érdeklődőket világszerte.
Az Etele Plazaban ősszel nyílt Ancient Greece – Athén és Spárta című kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy elmerüljenek az ókori Hellász varázslatos világában.

KIÁLLÍTÁSOK 2023
Tavaly rengeteg izgalmas kiállításon jártunk, adásunk végén válogatást mutatunk be.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – január 12., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels/ Monica Silvestre

Olvasson tovább