Srpski ekran: Borko Mocevic festőkiállítása a budapesti Krug Galériában

A december 12-i adás tartalmából.

30 éves a Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ
A budapesti Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ a lórévi, deszki és szegedi tagintézményekkel az elmúlt három évtizedben a mintegy száz diákot számláló szerény iskolából jelentős intézménnyé fejlődött, amelynek ma közel 900 tanulója van. A jubileumi műsoron, amely kétségkívül még sokáig emlékezetes marad, jelen voltak Magyarország, Szerbia és a boszniai Szerb Köztársaság magas rangú állami képviselői, megerősítve az intézmény jó hírét, amely messze földre is eljutott és tekintélyt szerzett az egész régióban.
Megszólalók: dr. Sztáray Péter András, biztonságpolitikáért felelős államtitkár, Djordje Milicevic, tárca nélküli miniszter (Szerbia), Radovan Viskovic, boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke, Ivica Radovic, államtitkár (szerb Oktatási Minisztérium), dr. Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár, Ljubomir Aleksov, nemzetiségi szószóló, dr. Jovanka Lastic, Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ igazgatója

– Borko Mocevic festőkiállítása a budapesti Krug Galériában
Az Önarckép című kiállítással a budapesti KRUG Galériában bemutatták a boszniai Szerb Köztársaság egyik legígéretesebb képzőművésze, Borko Močević alkotásainak egy részét. A kiállítást javarészt a szerb kulturális élet ismert személyeinek portréi és a művész önarcképeinek sorozata teszik ki. A vásznak, az egységes kompozíció mellett, a fény dominanciájával és a színek harmóniájával elsőosztályú esztétikai élményt nyújtanak, utat nyitva az emberi lélek titkos zugaihoz.
Megszólaló: Borko Mocevic, festő

Srpski ekran – Duna – december 12., kedd, 6:45
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább