Közelebb - Roma magazin: A borok királya, és a királyok bora

A november 20-i adás tartalmából.
 

Az idei évben, hosszú szünet után újraindult a Romano Kher balatonszemesi alkotótábora. A résztvevők két témát dolgoztak fel, az egyik az orosz-ukrán háború, a másik pedig a 150 éves Budapest volt. A táborban született alkotásokat a Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház képzőművészeti és népművészeti kiállítása mutatja be, amely november 24-ig látogatható.

Minden évben október végén, a tókiói olimpia döntőjének évfordulóján adják át a Farkas János díjat, amelynek célja a tehetséges fiatal labdarúgók elismerése és támogatása. A Játszi Foci Mozgalom vezetője, Zsíros László által alapított kitüntetés átadására negyedik alkalommal került sor. Az idei díjazott Ádám Lajos Dominik, aki a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatát erősíti.

A borok királya, és a királyok bora – tartja a mondás a tokaji borról, amelynek minősége köztudottan a földrajzi és éghajlati sajátosságoknak, a hagyományok tiszteletének és a szakértelemnek köszönhető. Az azonban kevéssé köztudott, hogy a szőlőmunkák jelentős részét romák végzik, így az ő kezük munkáját is dicséri egy palack kiváló tokaji bor.

Közelebb – Roma magazin – Duna – november 20., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: Forrás: unsplash.com

Olvasson tovább