Rondó: HATÁRTALAN DESIGN

A november 3-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban a kortárs képzőművészettől a klasszikus zenén át a kortárs irodalomig jutunk el, és mindenben lesz egy kis görög.

HATÁRTALAN DESIGN
Határtalan Design – Reflexiók ezzel a címmel, lengyel, görög és ukrán alkotókat is felvonultató izgalmas tárlat várja az érdeklődőket a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A kiállítás és összművészeti rendezvénysorozat első ízben valósul meg tematikus tárlatként, ugyanis a különleges nemzetközi válogatás Ligeti György zeneszerző születésének 100. évfordulójához kapcsolódva, Ligeti sokrétű alkotói tevékenységének inspirációjára született.

megszólalók: Szigeti Szilvia, a Határtalan Design alapító kurátora

I. FOSKOLOS NEMZETKÖZI HEGEDŰGÁLA
A görög származású Foskolos Péter tavaly immár 10. alkalommal szervezett, elismert hazai hegedűművészek közreműködésével, jubileumi gálakoncertet Magyarországon. Ennek hagyományát folytatva és kibővítve idén külföldi művészek bevonásával került sor az I. Nemzetközi Foskolos Péter Hegedűgálára. Az Uránia Nemzeti Filmszínház gyönyörű termében tizennégy kitűnő és rangos elismerésekkel jutalmazott hegedűszólista, a Duna Szimfonikus Zenekar kíséretével lépett színpadra.

megszólalók: Foskolos Péter, hegedűművész
Szklenár Ferenc, ügyvezető igazgató, Duna Szimfonikus Zenekar
Sztathatosz Sebestyén, hegedűművész
Oláh Vilmos, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész

KÖNYVAJÁNLÓ – A KETTŐS KÖNYV
November 13-án lesz 110 éve, hogy megszületett a 20. századi görög irodalom egyik kiemelkedő alakja, Dimitrisz Hadzisz. Ennek tiszteletére most egykori tanítványa, Görög Athéna ajánlja a mester A kettős könyv c. művét.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – november 3., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább