Hrvatska Kronika: II. Horvát Piknik Budapesten

Az október 18-i adás tartalmából.
 

A Fővárosi Horvát Önkormányzat, Újbuda, Kőbánya, Budapest II. és XII. kerületeinek horvát önkormányzatai több támogató segítségével rendezték meg szeptember végén a II. Horvát Pikniket a budapesti Városligetben. A szervezők nem titkolt célja volt, hogy megszólítsák a horvát közösség tagjait és azokat, akik szeretnék őket megismerni.

A vadászok a természet igazi szerelmesei, és élvezik annak varázsát. Szeretnek más vadászokkal találkozni és a természetben időzni. Feladatuk, hogy felelősségteljes vadászattal védjék a természetet és kordában tartsák a vadállományt. A Pécsudvard és Környéke Vadásztársaság elnökének meghívására a közelmúltban a baranyai vadászok hagyományos baráti találkozójára látogattunk Szőkédre

A Horvátországba, szüleik hazájába visszaköltöző vállalkozók megpróbálnak ötleteiknek helyet találni a horvát piacon. Az IT szektort érintő innovatív ötletüket Matej, Krešimir és Angela Miljak Horvátországban próbálják megvalósítani. A Dél-afrikai Köztársaságban születtek, de sikertörténetük Horvátországba jövetelük után kezdődött. A Horvát Rádió és Televízió riportja következik.

Hrvatska Kronika – Duna – október 18., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább