Srpski ekran: Ajvár Fesztivál Deszken

A szeptember 26-i adás tartalmából.
 

– Ajvár Fesztivál Deszken
A Szeged melletti Deszk faluban szeptember 9-én tartották 12. alkalommal az Ajvár Fesztivál hagyományos rendezvényt, ahol sokan összejönnek, hogy versenyezzenek az ajvárfőzésben, de sokan a társaságért és a jó szórakozásért járnak ide. Így volt ez idén is.
Az idei Ajvár Fesztivál traktorosok végeláthatatlan sorának felvonulásával kezdődött, a TraktorShow résztvevőivel, amely az elsősorban gasztronómiai, kulturális rendezvény kísérő programja. Sűrű füstfelhők terjengtek a sok-sok grillről is, a sült paprika illata pedig sejteni engedte, hogy sok csapat már korán reggel munkához látott, hogy minél jobb eredményt érjenek el az ajvárfőző versenyen.

Megszólalók:
Kristifor Brcan, főszervező, Bánát Egyesület elnöke, Milan Jančikin, Nevenka Belajski, Cica Vranić, Milivoj Đorđev, Milinka Đorđev, Sanja Kovačević, Svetlana Stanojević, Dragan Šević, Čedomir Adamov (résztvevök)

– Ljubomir Popović, operaénekes – interjú
Ljubomir Popović tenor, nagybecskereki operaénekes, a Szarovi Szent Szerafim kórus tagja. A jeles művész már évek óta sikerrel lép fel a szerbiai operai színpadokon, Magyarországon, és hasonlóan briliáns a teljesítménye a különböző zenei műfajokban.

Srpski ekran – Duna – szeptember 26., kedd, 6:45
Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább