Rondó: A Rondó stábjával idén is több napon kilátogattunk a Sziget Fesztiválra

A szeptember 15-i adás tartalmából.
 

A Rondó stábjával idén is több napon kilátogattunk a Sziget Fesztiválra, hogy megmutathassuk milyen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni a görög, lengyel és ukránok előadók műfajtól függetlenül. Stílusok közötti kalandozás következik 25 percben.

DELI TELI
A görög népzenei alapokon nyugvó ’60-as évek rock’n’rollját, a laikot és a pszichedelikus dallamokat vegyíti a görög zenészekből álló francia Deli Teli csapat, akik Marseille-ből érkeztek a Global Village színpadára.

CIRK LA PUTYKA
A Kijevi Városi Cirkuszművészeti Akadémia diákjai közül többen a háború kitörésekor Prágába menekültek, ahol a Cirk La Putyka társulata fogadta be őket és vállalta a növendékek művészeti képzését. A cseh és ukrán fiatal akrobaták lenyűgőző és elgondolkodtató produkciót mutattak be a teltházas cirkusz sátorban.

PVNCH
Tíz évvel ezelőtt egy nyugat-ukrajnai kisfaluban alakult a Pivnyics ukrán rap duó, és azóta meghódították a slágerlistákat. A szókimondó rapszövegek mögött két rendkívül kedves fiatalember ismerhettünk meg.

KOMMUNA LUX
A dinamikus klezmer, a fülbemászó ukrán népzene és ahogy ők hívják, a gangsta folkdalok izgalmas keverékével varázsolt fergeteges hangulatot a színpadra és a nézőtérre az odesszai Kommuna Lux együttes, akik nem csupán szórakoztatni akarnak, hanem vallják, hogy küldetésük ennek a tradicionális zenei kultúrának a megőrzése.

BAASCH
Baasch vagyis Bartosz Schmidt varsói zenei producer, zeneszerző, filmzeneszerző, énekes, aki az alternatív stílusban mozog, főként a szintipop és az indie pop színtéren. Bár zenéje abszolút nemzetközi, mégis fontos számára, hogy szövegeit nagyrészt lengyelül írja.

BALAKLAVA BLUES
A tradicionális ukrán többszólamúság és a teljes multimédiás techno show fúziója a Balaklava Blues produkciója, amely a remény zenei meditációja a káosz közepette.

KOZA MOSTRA
Görög zenével kezdtük és ezzel is zárjuk műsorunkat, csak más stílusban.
A punk, a ska, a rock és a hagyományos görög népdalok keveréke, ez a Koza Mostra, a többiről pedig árulkodnak a képek.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – szeptember 8., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább