Hrvatska Kronika: Nyári tábor a Balatonon az erzsébetvárosi és a karlovaci fiataloknak

Az augusztus 16-i adás tartalmából.
 

Erzsébetváros ( Budapest,VII.kerület ) és Karlovac 20.éves együttműködésének köszönhetően számos találkozót szerveztek Karlovac megye területén és a Balatonon. A magyarországi gyerekek Selceben a karlovaciak pedig mintegy ötvenen a Gyermek és Ifjúsági Központban Balatonmáriafürdőn nyaraltak. Így volt ez az idei nyáron is.

Dr.Heka László horvát-magyar kutató, jogász, író, újságíró, tudósító, fordító, egyetemi docens. Kutatási területe a jogtörténet, az összehasonlító jog, a szokásjog, a délszláv, balkáni régióban élő nemzetek, etnikumok néprajza, valamint a magyarországi horvátok története. 1991-től él Magyarországon.

A július 24-től 29-ig Zágrábban megrendezett V. Horvát Világjátékokra mintegy harminc országból érkeztek horvát emigránsok leszármazottjai, hogy találkozhassanak egymással. Néhányuk nagyobb csoportban érkezett például Kanadából vagy a dél-amerikai országokból. Az Olaszországot képviselő egyetlen horvátnak az volt a legfontosabb, hogy eljöjjön és élményeket gyűjtsön őseinek hazájában. A „Globális Horvátország” programjából válogattunk.

Hrvatska Kronika – Duna – augusztus 16., szerda, 6:45

Szerkesztő:Pavlekovics András
Műsorvezető: Balatinácz Renáta

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább