Hrvatska Kronika: Horvát Nap Siklóson

Az augusztus 9-i adás tartalmából.
 

– A Siklósi Horvát Önkormányzat július elején nyolcadszor rendezett Horvát Estet a csodálatos középkori várban. A rendezvény keretében a résztvevők megtekinthették az Alsószentmártont bemutató emlékkiállítást, amit Magusics Ágota „Putokazi sjećanja“ (Az emlékezet útjelzői) című verseskötetének bemutatója követett. A napot a Pannon Tamburazenekar nagyszerű koncertje zárta.

– A Potonyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében július közepén Horvát Gasztronómiai Fesztivált és Éjszakai Kispályás Labdarúgó Tornát tartottak a Dráva menti településen. A főző- és labdarúgó csapatok a környező Dráva menti településekről és Horvátországból érkeztek. A főzés és a versenyzés mellett a Dráva menti zenészeknek köszönhetően mindenki nagyszerűen szórakozott.

– Mostarban bemutatták a bunyevác horvátok aratás befejezését megünneplő szokásait. A „Dužijanca” a mai napig nemzeti identitásuk egyik fontos szimbóluma. Mostart sem véletlenül választották, ugyanis a bunyevác horvátok a XVI. században erről a vidékről menekültek az oszmán hódítók elől.

Hrvatska Kronika – Duna – augusztus 9., szerda, 6:45

Riporter: Füri Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább