Hrvatska Kronika: Az Eszéki Rádió idén ünnepli 80. születésnapját.

A június 28-i adás tartalmából.
 

– A sellyei Szentháromság templom 110.évfordulóját ünnepelték,

– Monográfia jelent meg a Tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola és a Zadari Tudományegyetem együttműködéséről,

– Az Eszéki Rádió idén ünnepli 80. születésnapját.

– Szentháromság napján ünnepelték meg a sellyei templom 110.évfordulóját. A magyar nyelvű szentmisét magyarországi és horvátországi papok közreműködésével Felföldi László pécsi püspök mutatta be. A szentmisét követően a barcsi „Podravina” Kulturális és Művészeti Együttes és a lakócsai „Dráva” Kulturális és Művészeti Együttes tagjai egyházi énekeket adtak elő a pécsi „Misija” zenekar kíséretében.

– A Tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola és a Zadari Tudományegyetem Tanító- és Óvodapedagógus Képző Intézete 20 évvel ezelőtt kezdtek együttműködni. Az együttműködésből igazi barátság lett. A sikeres együttműködés megörökítésének érdekében monográfiát adtak ki, amely a két intézmény közötti intenzív kapcsolat csodálatos pillanatairól tanúskodik.

– Az Eszéki Rádió idén ünnepli 80. születésnapját. A jeles jubileum alkalmából június 1-jén központi ünnepséget tartottak, melynek keretében az eszéki Slavonija Múzeumban kiállítás nyílt az Eszéki Rádió tevékenységéről, kisfilmet mutattak be a regionális stúdió történetéről, a nap végén pedig ünnepi koncertet tartottak neves zenészek részvételével.

Hrvatska Kronika – Duna – június 28., szerda, 6:45

Szerkesztő-műsorvezető: Balatinácz Renáta
Riporterek: Balatinácz Renáta, Füri Tamás, Pavlekovics András, Ivan Milun (HRT)
Operatőr: Bede Sándor, Végh Zsolt
Vágó: Gergely Balázs

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább