Közelebb - Roma magazin: Ferenc pápa apostoli útjának emlékezetes epizódja volt Budapesten a szendrőládi romákkal való találkozás

A június 5-i adás tartalmából.
 

Mai műsorunkat a Karaván Színház felhívásával kezdjük. A színészet iránt érdeklődő tehetséges fiatalok jelentkezését várják térítésmentes előadó-művészeti alkotótáborukba, amelyet július 1-től 8-ig tartanak Budapesten. A részvételt 14 és 18 év közötti új jelentkezők számára is lehetővé teszik.

Történelmi jelentőségű eseményre került sor Kiskőrösön május 19-én, a Petőfi 200 emlékév keretében. Szobrot állítottak Choli Darócz Józsefnek Petőfi Sándor műfordítóinak parkjában. Az öt éve elhunyt író, költő, műfordító alakja Kállai András szobrászművésznek és egy széles körű összefogásnak köszönhetően üzen a jövőnek.

Ferenc pápa apostoli útjának emlékezetes epizódja volt Budapesten a szendrőládi romákkal való találkozás. Az előre egyeztetett programot megszakítva, a dicsőítő énekeket előadó csapathoz külön kitérőt tett az egyházfő, megáldva az együttest. A következő percekben ők mesélnek hitükről, életükről és az emlékezetes találkozásról.
Közelebb – Roma magazin – Duna – június 5., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább