Rondó: Súlypontok - Yengibarian Mamikon a Műcsarnokban

A május 19-i adás tartalmából.
 

GEGHARD KÓRUS KONCERTJE BUDAPESTEN
Az 1915-ös örmény genocídium emlékére adott koncertet Budapesten a világörökség részét képező Geghard kolostor női kórusa. A fellépés előtt Dr. Mher Navoyant, a Geghard énekegyüttes művészeti vezetőjét kérdeztük, aki középkori zenetudós és az Örmény Köztársaság kitüntetett művésze.

SÚLYPONTOK / YENGIBARIAN M. A MŰCSARNOKBAN 
Immár hatodik alkalommal látható „egy terem – egy művész – egy kurátor” típusú kiállítás Budapesten a Műcsarnokban. Idén először azonos műfaj szerint választottak alkotókat, és a szobrászat lett a tárlat rendező elve.
A Súlypontok című tárlaton szereplő 6 művész egyike a Magyarországon élő örmény szobrászművész, Yengibarian Mamikon, aki az egyensúlyt keresi az élet nagy kérdései, így az élet és halál, a jó és rossz, valamint a bizonyosság és bizonytalanság között.

II. KARAKULIT FESZTIVÁL – KARAGIOZIS ÉS A SÁRKÁNY
A 10. Színházi Olimpia részeként nem csak klasszikus kőszínházi előadásokat láthatnak a nézők, így az április végén megrendezett II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál is szerepelt a programok között. A Karagiozis és a sárkány c. előadásban a híres görög népi árnyjáték-karakter kalandjait mutatták be a bábosok, improvizációkkal tűzdelve.

II. KARAKULIT FESZTIVÁL – TADEUSZ WIERZBICKI
Ugyancsak a Karakulit Fesztivál vendége volt a lengyel fényművész, Tadeusz Wierzbicki is. Pécs főterén a délutáni napsütésben Diogenész látásmódját idézték meg a fény és árnyék segítségével. Majd sötétedés után a Nádor Galériában különleges és igazán interaktív kiállítás, valamint a lengyel mester munkásságát bemutató filmvetítés várta az érdeklődőket.

Adásunkat pondoszi zenével és tánccal zárjuk május 19. a pondoszi genocídium emléknapja tiszteletére. Az évfordulóról május 20-án a Ferencvárosi Művelődési Házban emlékestet rendeznek, riportunkat az eseményről következő adásunkban láthatják a nézők.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – május 19., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább