Unser Bildschirm: A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata vándorkulcs akciójának második állomása Baja

A május 9-i adás tartalmából.
 

Geresdlaki Általános Iskola „malenkij robot” projektnapja
A Geresdlaki Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évben emléktúrát szervez a faluból 1944-ben szovjetunióbeli kényszermunkára elhurcolt svábok begyűjtésének évfordulóján. Fontosnak tartja azonban az iskola is, hogy a tanulók ismereteket szerezzenek a települést súlyosan érintő eseményről. Projektnapon találkozhatnak a gyerekek történészekkel, az érintettek családtagjaival és felkeresik a pécsváradi állomáson elhelyezett korabeli vagont.

Wunderbar Fesztivál a Magyarországi Németek Bajai Általános Művelődési Központjában
A német nyelv hetét immár másodszor ünnepeljük idén a három német nyelvű ország nagykövetségeinek kezdeményezésére. A nyelvet kiemelten oktató intézmények, így a bajai is, csatlakoztak a programhoz és egy, a német közmondásokra épülő, szórakoztató délelőttön vehettek részt az iskola tanulói és tanárai, melynek fő szervezője az egyik németországi vendégtanár volt.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata vándorkulcs akciójának második állomása Baja
300 éve érkeztek a német telepesek Magyarországra – az országos önkormányzat a betelepülés emlékére hirdette meg az akciót német nemzetiségi iskolák, önkormányzatok, egyesületek számára. A vándorkulcs jelképesen ajtót nyit a múltra, ahova megérkezik, ott a betelepüléssel kapcsolatos programokra, kutatásokra, előadásokra stb. kerül sor, ezzel is erősítve a közösségi összetartozást, az identitást.

Unser Bildschirm – Duna – május 9., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 16.50-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: A Szentháromság tér Baján, MTI/Máthé Zoltán

Olvasson tovább