Közelebb - Roma magazin: „Az evangélium középpontjában a szegények és a rászorulók állnak”

A május 8-i adás tartalmából.
 

„Az evangélium középpontjában a szegények és a rászorulók állnak” – erre hívta fel a figyelmet beszédében Ferenc pápa, amikor apostoli látogatásának második napján szegényekkel, menekültekkel, valamint az őket támogató szervezetek tagjaival találkozott. A Rózsák terén, az Árpádházi Szent Erzsébet templomban tartott program végén a szendrőládi roma kórus áldást énekelt az egyházfőnek.

A cigány gyerekek örökbefogadása érzékeny és összetett társadalmi kérdés ma Magyarországon. Jelenleg a szülők nagy többsége származási kikötéssel próbál kisgyermeket örökbefogadni, ami azt jelenti, hogy a roma gyermekek nehezebben találnak befogadó családra. Ezen próbál segíteni Gubcsi Judit, a Romadopt alapítója azzal, hogy előadásokat, táborokat és rendezvényeket szervez örökbefogadás előtt álló szülők számára.

Május 7-én lett 45 éves Pusztai Antal gitárművész. A Baross Gábor-díjas muzsikus, a 2004-es Montreux-i Jazz Fesztivál győztese a klasszikus zenében és a jazzben is egyformán otthonosan mozog. Születésnapja alkalmából műsorunk végén Pusztai Antal és tanítványa, Stummer Márton gitárzenéjével búcsúzunk.

Közelebb – Roma magazin – Duna – május 8., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Videó ajánló

Olvasson tovább