A Dal 2023 – Oláh Ibolya dalpremier a szombati döntőben

Oláh Ibolya, A Dal 2022 győztese extra produkcióval tér vissza a színpadra. A rövidesen megjelenő nyereménylemezének egyik új dala televíziós premierként debütál a Dunán a dalverseny szombati 19:35-kor kezdődő döntőjében. A showműsor utolsó adásában a közönségszavazatok alapján kihirdetik, melyik dal lesz az év magyar slágere.
 

A magyar könnyűzene ünnepére, A Dal 2023 szombati fináléjába extra produkcióval érkezik Oláh Ibolya. A dalverseny 2022-es évadának győztese a hamarosan – az MTVA támogatásával – megjelenő nyereménylemezének egyik vadonatúj, még sehol nem hallott darabjával tér vissza. Az énekes a „Nem adom el” című dallal nyerte meg tavaly a dalválasztót, és ezzel az „Az Év Dala 2022” címet.

A szombati döntőben idén is nyolc dal verseng az év dala címért:

EVERFLASH – Édenkert

Panka és KristófNincsen semmi boldogságom

Mocskonyi Dörgő – Most is ott a parton

QUACKAkkor is

Szebényi Dániel – Vigasztaló

Roy GaleriBoldog vagy

Szekeres AndrásAz ősz

TitánÉjféli járat

A finalistákat az utolsó fordulóban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri. A rangos zenei versenyen a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri utoljára pontozza a produkciókat. A zsűri a nyolc dal elhangzása után értékel, majd a négy legmagasabb pontszámú produkcióra szavazhat a közönség. A győztesről ismét a nézők döntenek, a legtöbb voksot begyűjtő nyeri meg versenyt, ezzel „Az Év Dala 2023” címet és a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerést, emellett – a hazai piacon egyedülálló módon – tízmillió forintot is kap zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét versenyző is pénznyereményben részesül: a legjobb négy között végzett másik három produkció előadója öt-öt millió forinttal, a további négy finalista egy-egy millióval építheti tovább zenei karrierjét.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát!

Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTok-csatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 DÖNTŐ szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után.

A Dal a tiéd!

Borítókép: Oláh Ibolya a Nem adom el címû dalt énekli A Dal 2022 televíziós show-mûsor döntõjében, amelyben nyolc produkció versenyez Az Év Dala címért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2022. március 12-én.