Közelebb - Roma magazin: Magyarországi apostoli látogatásra érkezik Ferenc pápa

Az április 24-i adás tartalmából.
 

A jelenleg kihasználatlan roma munkaerőnek a gazdaságban kell hasznosulnia – fogalmazott Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos a Roma családok felfelé című konferencián. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, röviden KINCS budapesti rendezvényén az elmúlt évtized eredményeiről a jövőbeli feladatokról esett szó.

A hétköznapi roma hősöket állítja reflektorfénybe a Roma Sajtóközpont Aranypánt-díja, amelyet 2015 óta adnak át roma példaképeknek. A nemzetközi roma nap alkalmából 2023-ban is megrendezték a díjátadó ünnepséget, ahol Kovács Richárdot, a dombóvári rendőrkapitányság főhadnagyát választották az év roma hősének. A következő percekben őt ismerhetik meg.

Ezen a héten, április 28. és 30. között magyarországi apostoli látogatásra érkezik Ferenc pápa. Az egyházfő legutóbb 2021-ben járt Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején. Akkor mutatták be az első roma misét a Szent István Bazilikában. Mai műsorunk végén Oláh Patrik Gergő Le Devleszke, magyarul az Istennek című zeneművét idézzük fel.

Közelebb – Roma magazin – Duna – április 24., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább