Közelebb - Roma magazin: Tavasszal indul az igazi koncertszezon

Az április 17-i adás tartalmából.
 

Amikor megérkezik a tavasz, a jó idő, a zenei együttesek számára nagyjából akkor indul az igazi koncertszezon. A hazai rendezvényekre és fesztiválokra készül Rostás Mihály „Mazsi” is, aki nemcsak előadóként, hanem szervezőként is aktív szereplője a zenei életnek. A Romengo együttes vezetőjeként ismert zenésszel együtteseiről, tavaszi és nyári terveiről beszélgetünk.

Gyermekkora óta a gasztronómia világa érdekli legjobban Nagy Anettet, aki már pici korában fakanalat vett a kezébe a Heves vármegyei Besenyőtelken. A vendéglátóipari iskola elvégzése után a főváros legjobb mesterséfjei mellett tanulta meg a főzés tudományát. Anett ma már vezető séfként dolgozik Budapest belvárosában, ahol az otthonról hozott ízeket is becsempészi az ételművészetbe.

Kell egy csapat – vallja Tar József, aki régóta dolgozik civil aktivistaként a főváros kilencedik kerületében. A Szőke István Labdarúgó Akadémia Egyesület vezetőjeként olyan gyerekekből épít focicsapatot, akiknek hátrányos helyzetük miatt nem lenne lehetőségük sportolásra. A csapat ma már bajnokságban játszik és külföldi tornára is eljutott, de a lényeg mégis az, hogy roma és nem roma gyerekek egy igazi közösséget alkotnak.

Közelebb – Roma magazin – Duna – április 17., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább