Alpok- Duna-Adria - KAMÉLIAFESZTIVÁL ABBÁZIÁBAN

Az április 20-i adás tartalmából.
 

Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös magazinja.

Bolzano egyik legrégebbi épülete, a Waaghaus, vagyis a mázsaház a teljes körű felújítását követően immár kulturális központként működik. A hely öt különböző egyesületnek is otthont ad, s ezáltal egy valódi kulturális találkozóhely olyan emberek számára, akik nyitottak a változatosságra.

A kamélia virága Abbázia jelképévé vált. Az érdem a 2008-ban alakult Kaméliakedvelők Helyi Egyesületét illeti, amely minden áprilisban egy hetes Kaméliafesztivált szervez, ahol a szerelem virágzó jelképét különféle rendezvényekkel népszerűsítik.

A World Robot Olympiad – azaz a Robot Világ Olimpia – egy nemzetközi oktatási program, amely egyesíti és segíti a fiatalokat kreativitásuk és problémamegoldó készségük fejlesztésében. A robotok tervezése, programozása és folyamatos tesztelése közben a diákok nemcsak informatikai ismereteiket fejlesztik, hanem megtanulnak csapatként is együttműködni.

A parasztportán élő gyerekeknek legtöbbször egyértelmű, hogyha édesapjuk nagy traktorral jár, akkor nekik is kell egy kicsi, vagy akár több mezőgazdasági eszköz. Az Altöttingi járásban élő Sigi Riedl játéktraktorokhoz készít megfelelő kiegészítőket, kétkezi munkával.

A gyűjtés minden bizonnyal különleges szenvedély. Ivan Jurjevič csodálatának tárgya rendkívül szokatlan. Olyasmi, ami sokunkat visszarepít a gyermekkorba. Aligha van közöttünk olyan, akinek ne lett volna PEZ cukorkája és egy figurája, amelybe berakhatta azokat. Ivánt annyira megragadták ezek a tárgyak, hogy valóságos múzeumot hozott létre belőlük.

Adás: Duna TV – április 20. csütörtök 6.50
Ismétlés: Duna World – április 20. csütörtök 13.25

Tovább a műsoroldalra >

Videó ajánló

Olvasson tovább