Rondó: A mulandóság és az örök emlékezet

Az április 7-i adás tartalmából.
 

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
Ad maiorem Dei gloriam – Platán Galéria
Húsvét alkalmából Zofia és Magdalena Fortecka neves zakopanei művészek üvegfestményeiből nyílt kiállítás a Platán Galériában Ad maiorem Dei gloriam vagyis Mindent Isten Nagyobb Dicsőségére címmel.

GERGELY LÁSZLÓ EMLÉKEST A JELEN/LÉT FESZTIVÁLON
„A színház mindig a pillanatoknak a művészete. Megismételhetetlen”. – vallotta Gergely László. A néhai színházi rendező gondolatait pályatársai idézték fel a Jelenlét fesztiválon megtartott emlékesten. A nemzetiségi színházak fesztiválján, a 2016-ban elhunyt rendezőre, színházalapítóra, barátai, kollégái emlékeztek.

UKRAJNÁBAN: HÁBORÚS SEBHELYEK
Az elmúlt egy évben számos Ukrajnában készült drámai fénykép járta be a világot. Ezeket főleg újságírók, illetve haditudósítók készítették. Azonban Makszim Dongyuk és Jána Kononova, ukrán fotográfusok művészként egyedülállóan empatikus nézőpontot dolgoztak ki a háború borzalmainak ábrázolására. UKRAJÁNÁBAN: HÁBORÚS SEBHELYEK címmel a Ráday utcai 2B Galériában látható tárlat megnyitóján jártunk.

TÖRÉKENY C. FOTÓINSTALLÁCIÓ
A Bolgár Kulturális Intézet április közepéig egy különges kiállítással, vagyis Johana Trayanova Törékeny című fotóinstallációjával várja a közönséget.

RÁKÓCZI-NAP SÁROSPATAKON
1676. március 27-én született és 1735. április 8-án hunyt el II. Rákóczi Ferenc, akiről a hagyományokhoz illően, idén is Sárospatakon emlékeztek meg a magyarországi ruszinok.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – április 7., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább