Rondó: Jelen/Lét Fesztivál

A március 17-i adás tartalmából.
 

Mai adásunkat március 15-e, a márciusi ifjak és a Petőfi200 emlékév tiszteletére elsősorban a fiataloknak szenteljük. Petőfi Sándor Nemzeti Dal című versét bolgár nyelven Lupa Angelika, Csatadal című versét örmény nyelven hallhatják nézőink.

Media design, pszichedelikus rock és metaverzum. Ezek a kifejezések többször is elhangzanak a követező percekben. De nem kell megijedni, a bolgár származású Biljarszki Maxim segít nekünk a tájékozódásban és közben bepillantást nyerünk az ő művészetébe is.

Lengyel Nemzeti Parkok
Gyönyörű természeti tájak, egyedülálló növény- és állatfajok, legendákhoz és mesékhez kötődő helyek, gondtalan kikapcsolódás, mindez csupán néhány attrakció, amit Lengyelország 23 nemzeti parkja kínál a látogatóknak.
Ha bepillantanánk milyenek is lehetnek ezek a helyek, vagy ihletet merítenének egy utazás megtervezéséhez, akkor most érdemes ellátogatni a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének épületéhez, ahol a kerítésen ezeken a varázslatos helyeken készült fotók sorozata látható.

Március 19-27. között ismét megrendezik a Jelen/Lét Fesztivált, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléjét a Nemzeti Színházban. Ahogy a szervezők fogalmaznak – a világesemények tükrében minden eddiginél fontosabb, hogy a 13 hazai nemzetiség előadó-művészei és társulatai ismét együtt mutatkozhassanak, közös színházi ünnepen állhassanak újra a közönség elé.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – március 17., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább