Rondó: A régi és a modern találkozása az irodalmon és a színház világán keresztül

A március 10-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban nézőink a régi és a modern találkozásának lehetnek szemtanúi az irodalmon és a színház világán keresztül

A KIS PILE MESÉJE
“Az öregségben az a szörnyű, hogy ebben a korban már nem lehet ábrándozni.” – állapítja meg keserűen Ilija Volen kitűnő bolgár író.
Dr. Maria Nikolaeva rácáfolt erre. A szemészdoktornő januárban ünnepelte 90.születésnapját. Mazsaroff Miklós festőművész özvegyeként miskolci fiatal képzőművészeknek alapított díjat, a covid járvány bezártsága alatt pedig könyvet írt gyermekeinek, unokáinak és dédunokáinak, a saját életéről. A kis Pile meséje bolgárul és magyarul jelent meg.

JELEN/LÉT FESZTIVÁL 2023 BEHARANGOZÓ
Március 19-27. között ismét megrendezik a Jelen/Lét Fesztivált, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléjét a Nemzeti Színházban. Ahogy a szervezők fogalmaznak – a világesemények tükrében minden eddiginél fontosabb, hogy a 13 hazai nemzetiség előadó-művészei és társulatai ismét együtt mutatkozhassanak, közös színházi ünnepen állhassanak újra a közönség elé.

URARTU SZÍNHÁZ – ÉJJEL OTT JÁRTAM NÁLAD
Az URARTU Örmény Színház társulata is színpadra lép az idei Jelenlét Fesztiválon március 22-én este 7 órától az Éjjel ott jártam nálad c. előadással, amely színház nemcsak a középkor örmény szerelmi költészetéből. Műsorunkban rövidí ízelítőt láthatnak nézőink az előadásból.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – március 10., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább