Hrvatska kronika: Frankovics Györgyről készült monográfiát mutattak be Pécsett

A március 8-i adás tartalmából.
 

A közelmúltban mutatták be a Gyurok János – Mirko Ćurić szerzőpáros Frankovics Györgyről készült monográfiáját az August Šenoa Horvát Klubban. A szerzőkkel Blazsetin István, a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézetének igazgatója beszélgetett.

A pécsi Miroslav Krleža Horvát Oktatási Központ tanárai és diákjai a labdarúgó-világbajnokság ideje alatt együtt szurkoltak a horvát válogatottnak. Ezzel egy időben egy érdekes tippmix játékot is szerveztek az iskolában. A legjobb tippelők az NK Osijek labdarúgóklub két híres játékosának, a magyar válogatott Kleinheisler László és a horvát válogatott Ivica Ivušić egy-egy mezét vehették át jutalomként.

Idén emlékezünk meg Janjevoról, Dubrovnik koszovói kolóniáját említő első dokumentum 720. évfordulójáról, amely egyben a legrégebbi horvát diaszpóra. Ebből az alkalomból Božo Vodopija, a Horvát Televízió munkatársa egy történetet mesél el a janjevoi női népviseletről, amely az oszmánoktól napjainkig, különböző rezsimekkel dacolva sok évszázadon keresztül megmaradt.

Hrvatska Kronika – Duna – március 8., szerda, 6:45

Szerkesztő – műsorvezető: Füri Tamás
Riporterek: Füri Tamás, Bozo Vodopija (HRT)
Operatőr: Bede Sándor
Vágó: Gergely Balázs
Műszaki vezető: Strasszer László

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Videó ajánló

Olvasson tovább