Rondó: Anita és Kosztya szerelme

A február 17-i adás tartalmából.

HÁZASSÁG HETE: ANITA ÉS KOSZTYA
A házasság hetének idei mottója: “szeretetbe kapaszkodva”.
Ennek üzenete, hogy miként tudnak a párok a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz.
Különösen igaz ez a háború idején, és erre példa a Budapesten élő 2 kárpátaljai fiatal, Anita és Kosztya szerelme.

NEMZETISÉGEKÉRT DÍJ – BAJCSEV ENCSEV PÉTER
A Nemzetiségek Napja alkalmából 2022-ben is átadták a Nemzetiségekért díjakat, amelyeket ezúttal is olyan személyek vehettek át, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a hazai nemzetiségek érdekében a közélet, oktatás, kultúra, egyházi élet, vagy a tudomány területén.
A magyarországi bolgár nemzetiség életében vállalt szerepének köszönhetően elismerésben részesült Bajcsev Encsev Péter.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
Ezen a héten 3 izgalmas kiállítást és egy koncertet ajánlunk nézőink figyelmébe.

Szent Efrém Férfikar – Requiem
Február 23-án este fél 8-kor a Zeneakadémián az ukrajnai civil áldozatokra emlékező koncertet ad a Szent Efrém Férfikar. A hangversenyen felhangzik a kar egyik tagja, a kárpátaljai születésű Papp Viktor erre az alkalomra írt kompozíciója, a Requiem ukrán és latin nyelven, valamint Liszt Ferenc ritkán hallható férfikari Requiemje, amit két gyermeke és édesanyja elvesztése után írt a mester.

AFTER BLUE
After blue vagyis a Kékség után címmel nyílt meg a legújabb kiállítás az Art Salon Contemporaryban, amely a lengyel kultúra magyarországi közvetítését tűzte ki célul. Ezúttal is két lengyel kötődésű művész, Kusovszky Bea Magyarországról , és a Kamil the Second művésznéven ismert alkotó pedig Lengyelországból hozta el alkotásait.

Platán Galéria: Kiáltás a szeretetért
Kiáltás a szeretetért címmel nyílt tárlat a Lengyel Intézet Andrássy úti Platán Galériájában. A kiállításon Rafał Pacześniak Testimonia corporis vagyis a A test tanúsága sorozatának festményei láthatók, amelyeket a keresztény vallás kultusztárgyai és a katolikus egyház szentjeinek maradványai ihlettek.

Találkozások Bulgáriával
A Bolgár Kulturális Intézet együttműködésben a Bolgár Kulturális Fórummal tavaly immár 15. alkalommal hirdette meg a Találkozások Bulgáriával című fotópályázatot, amelyen kizárólag amatőr fotósok vehettek részt, Bulgáriában készített digitális fényképekkel. A zsűri által legjobbnak ítélt fényképek a Bolgár Kulturális Intézetben rendezett tárlaton március 6-ig láthatók az Andrássy út 14. sz. alatt.
Rondó nemzetiségi magazin – Duna – február 17., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/02/Kosztya_Anita-933x1400.jpeg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább