Rondó: Hagyományőrzés, zene, színház

A február 10-i adás tartalmából.
 

NEMZETISÉGEKÉRT DÍJ – BALOGH KATARZYNA
A Nemzetiségek Napja alkalmából 2022-ben is átadták a Nemzetiségekért díjakat, amelyeket ezúttal is olyan személyek vehettek át, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a hazai nemzetiségek érdekében a közélet, oktatás, kultúra, egyházi élet, vagy a tudomány területén.
A magyarországi lengyel nemzetiség életében vállalt szerepének köszönhetően elismerésben részesült Balogh Katarzyna.

VASILIS TENIDIS EMLÉKÉRE
6 évvel ezelőtt 2017. február 7-én, 80 éves korában hunyt el Görögország egyik legkiválóbb kortárs zeneszerzője, Vasilis Tenidis, aki számos műfajban alkotott. Szimfónikus művek, kamarazenék, kórusművek, jazz és filmzenék kerültek ki a keze alól. Notis Georgiu, aki atyai jóbarátjaként tisztelte a művészt, novemberben Szegeden adott koncertet az emlékére.

TÜNDÉRSÁS HOTEL & SPA – ZENÉS VÍGJÁTÉK
Adásunk utolsó perceiben Magyarországi Nemzetiségi Színházi Társulat és az Artashat Színház közös bemutatójára invitáljuk nézőinket.
A Tündérsás hotel & spa-ban félreértések, komikus helyzetek, jelen korunk görbe tükre és sztereotípiái mind megjelennek a színen.
Az alkotók célja elsősorban a felhőtlen szórakoztatás volt, és a közönség reakciójából ez sikerült is. Az előadást a Jelen/lét Nemzetiségi Színházi Találkozón, március 19-én mutatja be a társulat a Nemzeti Színházban.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – február 10., péntek, 6:45
Ismétlés 13:20-tól a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább