Közelebb - Roma magazin: Kiállítást rendezett Budapesten Kállai Henrik festőművész

A február 6-i adás tartalmából.
 

A már ismert és új alkotásaiból rendezett kiállítást Budapesten Kállai Henrik festőművész. Gyermekkori élményei és az a hiedelemvilág, amit az idős roma emberektől hallott a családjában, nagy hatással volt rá. Az első látásra rémísztőnek tűnő figuráit a művész valójában védelmezőként viszi a vászonra, hiszen a közösségvédő szellemek ijesztőek, így tartják távol a gonoszt, az ártót az emberektől.

Tájékoztat és szórakoztat, miközben összetartja a helyi közösséget – ez a feladata a Hatvani Televíziónak, amelynek vezetését nemrégiben Rácz-Szénási Réka vette át. Az új főszerkesztő nagy tervekkel és fiatalos lendülettel kezdte el a munkát, miközben a harmadik diplomája megszerzésén dolgozik. A média világa mellett ugyanis a pszichológia érdekli leginkább.

Táncos, táncoktató és színpadi előadóművész. Balogh Kateszt, a Népművészet Ifjú Mesterét gyermekként édesapja, a fiatalon elhunyt legendás cigány táncos, Balogh Béla indította el a pályán. Az ő tiszteletére szervezett tánctáborokat Nagyecseden, amelyek közül most a tizedik, jubileumi rendezvény hangulatát idézzük fel, Balogh Katesz 45. születésnapja alkalmából.

Közelebb – Roma magazin – Duna – február 6., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább