Új „szerelem” tűnt fel Esztergályos Cecília életében

A képzőművészetben is sikeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész életébe új „szerelem” érkezett. Esztergályos Cecília minderről a Duna Almárium című műsorában mesélt, amelyben születésnapján köszöntötték.
 

Nem hetvenkedhet többé – jegyezte meg szójátékkal élve Esztergályos Cecília az Almáriumban, ahol csütörtökön 80. születésnapja alkalmából köszöntötték. A mai napig színházban játszó és alkotó művész életkorával kapcsolatban azt mondta, örül, hogy idáig elért.

Esztergályos Cecília nemcsak mint színművész, hanem mint képzőművész is jelentős múltat tudhat maga mögött. „Amikor 1999 februárjában vége lett a Família Kft.-nek, körülnéztem, hogy mit tudnék csinálni. Az egyik unokahúgomat vittem óvodába, ahol sókerámiákat készítettek és ez megtetszett nekem, elkezdtem agyagozni, vázákat alkotni. 2002-es kiállításom nagy sikerrel zárult” – árulta el az Almáriumban annak a történetét, miként kezdett kerámiákkal foglalkozni, majd elmesélte, a festészetbe is váratlanul vágott bele 2006-ban.

Művészi tevékenységét nemrég egy új területtel bővítette. „Szerelmes vagyok a versekbe. Tanulom, mondom és imádom őket, mert úgy érzem, több vagyok tőlük”.

Az Almárium beszélgetése a születésnapját ünneplő színművésszel alább újranézhető:
https://mediaklikk.hu/video/almarium-2023-01-26-i-adas-3/

Almárium – szakértő- és sztárvendégekkel, minden hétköznap 13:30-tól, folytatás 15:00-kor és 16:50-kor a Dunán!

Videó ajánló

Olvasson tovább