Közelebb - Roma magazin: Tanulássegítés, tehetséggondozás és közösségépítés

A január 16-i adás tartalmából.
 

– Tanulássegítés, tehetséggondozás és közösségépítés – ezek a legfontosabb céljai a kaposvári Hangya Tanodának, amelyet a 20 éve alakult Napkerék Egyesület működtet. Az általuk teremtett családias légkör biztonságot ad az oda járó gyerekeknek, mondják a tanoda munkatársai, akik szerint a szeretet és a pedagógia valódi esélyt teremt a diákok számára.

– A költészet egy útjárás – vallja Tóth Olivér, akinek tizenéves kora óta lelki szükséglet az írás. Verseivel önmagát és a cigányság valódi arcát szeretné megmutatni, és mint mondja, az is fontos számára, hogy fiatal értelmiségiként megpróbáljon tenni saját közösségéért, és továbbadhassa a szüleitől, nagyszüleitől kapott emberi értékeket.

– A cigányságon belül minden közösségnek megvannak a kulturális sajátosságai, így a gasztronómia területén is kialakultak azok a jellegzetes receptek, amelyeket az adott közösségben mindenki ismer. Ilyen például a zenész cigányok egyik legkedveltebb étele, a lecsós nokedli rántott hússal, amit most Sziráky Tímea táncművész fog elkészíteni.

Közelebb – Roma magazin – Duna – január 16., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább