Unser Bildschirm: A fennállásának 45. évébe lépett Unser Bildschirm

A január 4-i adás tartalmából.
 

– „Nemzetiségekért” Díj 2022 – a német nemzetiség soraiból Dr. Gerner Zsuzsanna kapott kitüntetést

A nemzetiségek napja alkalmából 2022. december 18-án is átadásra került a miniszterelnök által adományozott díj 11 személy és két közösség részére. Nemzetiségünk kitüntetettje ezúttal Dr. Gerner Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központjának főigazgatója, a Német Szövetségi Köztársaság pécsi tiszteletbeli konzulja.

– Blickpunkt – a német nemzetiségi témájú fényképek versenye – 2022

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 2022-ben már 14. alkalommal hirdette meg a német nemzetiséget bemutató aktuális, illetve archív fotók versenyét. A rendezvény nagyon népszerű. 2008 óta kb. 3000 fénykép gyűlt össze a Központ archívumában, melyek információkat közvetítenek a magyarországi németségről és sokoldalúan tárják a közönség elé e nemzetiség életét, kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit.

– A fennállásának 45. évébe lépett Unser Bildschirm archívumának kincseiből : A Szabari trió

A három székelyszabari illetőségű férfi és egy harmonikás alkotta formáció a műsor kezdeti időszakában már létezett. Soha nem jártak zeneiskolába, de kitűnően, nagyon tisztán énekelték a falujukban ismert német népdalokat. Mindhárman távoztak már az élők sorából, emléküket a felvételek őrzik csupán.

Unser Bildschirm – Duna – január 10., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 16.50-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább