Rondó: Nemzetiségekért Díj 2022

A december 30-i adás tartalmából.
 

Év végéhez közeledve kicsit könnyedebb témákkal és sok zenével készültünk ezen a héten.

NEMZETISÉGI BÁL KŐBÁNYÁN
Fergeteges showműsorral zárta az évet 4 nemzetiségi színház. BALKANANATOLIA című előadásukban a Balkán és a Kelet dallamai csendültek fel, szilveszteri hangulatot varázsolva a helyszínre.

NEMZETISÉGEKÉRT DÍJ 2022.
A Nemzetiségek Napja alkalmából a Bolgár Házban adták át a 2022-es Nemzetiségekért díjakat. Az elismerésben ezúttal is olyan személyek, illetve szervezetek részesültek, amelyek kiemelkedő tevékenységet végeznek a hazai nemzetiségek érdekében a közélet, oktatás, kultúra, egyházi élet, vagy a tudomány területén.

JOANNA DUDA TRIO OPUS JAZZ CLUBBAN
Idén immár 10. alkalommal rendeztek a Opus Jazz Clubban Polska Jazz Fesztivált, amely ezúttal is az erős hagyományokkal rendelkező, ám az újításokra is nyitott lengyel jazz jeles képviselőit vonultatta fel. A Rondó stábjával ezúttal a Joanna Duda trio koncertjén vettünk részt.

MEYBAHAR KLIP
Zenével folytatjuk, de más stílusban. A Meybahar együttes legújabb Afousis c. dala különleges szantúrjátékkal fűszerezett görög tragédia, amely az élni vágyásról, a talajvesztettség utáni felállásról, egy elfogadó közösségről és a szeretetről szól.

Adásunk végén a Pikkardjiszka Tercia ukrán vokális együttes újévi dalával búcsúzúnk.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 30., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább