Rondó: Örmény karácsonyi klub

A december 23-i adás tartalmából.
 

E heti adásunkban Győrből jelentkezünk és a természetesen mi is az ünnepekre hangolódunk.

PIKKARGYIJSZKA TERCIJA ÉS A SZENT EFRÉM
Különleges koncerttel várta idén az Öt templom Advent az érdeklődőket Győrben. Ugyanis először adott közös koncertet a 30 éves Pikkargyijszka Tercija és a 20 éves Szent Efrém Férfikar, Ukrajna és Magyarország legnépszerűbb vokális együttesei, hogy megörvendeztessék a közönséget a legszebb adventi és karácsonyi énekekkel. A főpróbán a közönség soraiban Magyarországra érkezett menekültek is részesei lehettek az ünnepi hangulatnak.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
EL GRECO kiállítás
Első alkalommal láthat a nagyközönség El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást Budapesten. A Szépművészeti Múzeumban rendezett tárlat célja, hogy széles körű áttekintést adjon az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, az 1541-ben Krétán született El Greco, azaz Domenikosz Theotokopulosz életművéről, bemutatva a festő teljes formai komplexitását és nagy ívű stílusfejlődését. A látogatók több mint 50 alkotást láthatnak a görög származású mestertől.


ÖRMÉNY KARÁCSONYI KLUB

Az Orlay utcai templomban a karácsonyt, illetve a gyerekek a Jézuskát várva gyűltek össze a magyarországi örmény közösség tagjai. A meghitt ünnepségen a nemrégiben elhunyt Szám Lászlóról is megemlékeztek.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 23., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább