Rondó: Magyarországra látogatott Savvas Perdios Ciprus turizmusért felelős államtitkára

A november 18-i adás tartalmából.
 

Magyarországra látogatott Savvas Perdios Ciprus turizmusért felelős államtitkára
Ciprus elsősorban a tengerpart és nyári éghajlat kedvelőinek turisztikai célpontja annak ellenére, hogy a szigetország számos alternatívát kínál az év minden időszakában az odalátogatóknak. A pandémia időszakát és az azt követő újraindulást segítő uniós források révén teljesen átalakult Ciprus turizmusa. A folyamatról és az új célokról kérdeztük Savvas Perdiost, az ország turizmusért felelős államtitkárát, aki október közepén tett látogatást hazánkban.

Magyarországra látogatott XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka
Több céllal érkezett Magyarországra november elején XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka. Látogatásának egyik fő oka a budapesti örmény katolikus egyházközség megerősítése volt. A hívek az Orlay utcai örmény templomban fogadták az egyházi vezetőt.

Penderecki, Chopin, Panowski művei az Óbudai Társaskörben
Chopin, Penderecki, Panowski – három kiváló világhírű lengyel zeneszerző. Az ő műveikből válogatott a Przemysli Zenei Társaság az Óbudai Társaskörben adott koncertjük alkalmával.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
November elején Visszatekintés címmel nyílt, szinte a teljes életművet bemutató tárlat Hondromatidisz Rigasz görög szobrászművész alkotásaiból a debreceni Bényi Galériában.
Lánya, Chondromatidou Barbara festőművész alkotásaiból Tükröződések címmel nyílt hangulatos tárlat Vácott.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – november 18., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább