Hrvatska kronika: Hagyományos szüret és Sokác Piknik Versenden

Az október 26-i adás tartalmából.
 

– Hagyományos szüret és Sokác Piknik Versenden:
A szőlőbirtokokon kora ősszel, szőlőérés idején zajlanak a legnagyobb munkák. Így volt ez október közepén a Baranya megyei Versenden is, ahol ugyanazon a napon tartották a hagyományos szüretet és a Sokác Pikniket is. A népszerű gasztronómiai és kulturális rendezvényt meghívott néptáncegyüttesek tették színesebbé. Közben mindenki megkóstolhatta a felújított Sokác Olvasókör udvarán készült ételkülönlegességeket.

– Ünnepélyes bemutató a Pécsi Horvát Színház fennállásának 30. évfordulója alkalmából:
Október 1-én a Pécsi Horvát Színház fennállásának 30. évfordulója alkalmából mutatták be Ivan Funk rendezésében Ferdinand von Schirach híres ügyvéd Terror című rendkívül izgalmas drámáját a Pécsi Horvát Színház és az eszéki Horvát Nemzeti Színház koprodukciójában. A Terror egy bírósági tárgyalásról szóló történet, amelybe interaktív módon a közönséget is bevonják. A színház tárgyalóteremmé, a nézők pedig esküdtekké válnak és a darab végét szavazataikkal döntik el.

– Hamarosan állandó kiállítás nyílik a horvátzsidányi plébánián:
Dumovits István atya horvátzsidányi plébániáján elkészült, szakrális tárgyakat bemutató kiállítás hamarosan a nyilvánosság számára is megnyitja kapuit. Ezeket a kiállítási tárgyak már nem tudták bemutatni az atya peresznyei szülőházában működő Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteményében, amit 2004-ben adományozott az Országos Horvát Önkormányzatnak.

Hrvatska Kronika – Duna – október 26., szerda, 6:45

Szerkesztő:Pavlekovics András
Műsorvezető: Füri Tamás
Riporterek: Füri Tamás,Balatinácz Renáta, Pavlekovics András
Operatőr :Bede Sándor
Műszaki vezető :Strasszer László
Vágó: Balász Geregely

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább