Meccsei előtt Isten segítségét kéri hazánk fiatal bokszreménysége

A Duna stábja az olaszországi Montesilvanóban rendezett junior ökölvívó Európa-bajnokságra kísérte el a sportág ifjú tehetségét, Nileborg Krisztiánt, akinek sikerei mögött nemcsak elképesztő fizikai teljesítmény, hanem egy rendkívül támogató család, komoly mentális munka és megingathatatlan hit áll.
 

Súlyfeleslege volt, ennek leküzdésére keresett sport lehetőséget Nileborg Krisztián, akit első bokszedzésére nagybátyja vitte le négy évvel ezelőtt, mára junior Európa-bajnok ökölvívó vált belőle. Edzője céltudatos, elszánt sportolóként jellemzi, akinek a legnagyobb erőssége, hogy maximálisan felkészült mentálisan, a legkritikusabb verseny szituációban is kizökkenthetetlenül képes összpontosítani. Mint mondja a Duna roma kulturális műsorában, ezt otthonról hozza. Lelkész édesapja egykori sportolóként támogatja őt abban, hogy a sportban kiteljesedhessen.

„Minden meccsem előtt imádkozni szoktam, hogy Isten segítségét kérjem. A legnehezebb pillanatokban érzem igazán, hogy ott van velem a ringben. Mondjuk a mérkőzés végén, amikor úgy érzem, mindent kiadtam magamból és nincs semmi erőm, akkor hirtelen jön egy löket hátulról, amitől megindulok” – osztotta meg hittel kapcsolatos érzéseit Nileborg Krisztián a P’amende című magazinműsorban. A fiatal sportoló hozzátette, óriási felhajtóerőt jelent neki, hogy családja minden mérkőzésére elkíséri, édesapja lelkileg és stratégiailag segíti a felkészülését, édesanyja pedig a legnagyobb szeretettel áll mellette, és odafigyel arra, hogy megfelelően táplálkozzon.

A P’amende stábja Krisztiánt és családját elkísérte a montesilvanói bajnokságra is, ahol aranyéremre váltotta kitartó, szorgalmas munkáját. Győzelme után még ellenfelei is elismerően nyilatkoztak róla, és biztosak abban, hogy a nemzetközi boksz színtér egyik meghatározó sportolója lesz Nileborg Krisztián. A junior Európa-bajnok ökölvívó nagy álma, hogy kijusson a 2024-es olimpiára, és onnan éremmel térjen haza. A teljes epizód újranézhető a Médiaklikken.

P’amende – roma kulturális magazin csütörtökönként 7:15-től a Dunán, ismétlés 13.50-től a Duna Worldön!

Olvasson tovább