Rondó: A Kiscelli Múzeumban rendezték meg a régió alkotóinak bemutatására fókuszáló független dizájn- és összművészeti rendezvénysorozatot

Az október 21-i adás tartalmából.
 

A LENGYEL NEMZETI BALETT GYŐRBEN
Október elején a Győri Nemzeti Színházban vendégszerepelt a Lengyel Nemzeti Balett a „Férj és feleség” című egyfelvonásos balettelőadással. A lengyel romantika írója, Aleksander Fredro műve nyomán és Anna Hop koreográfiája révén egy szórakoztató, váratlan fordulatokban bővelkedő pikáns történet elevenedik meg a színpadon.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
Lengyel Intézet: Virágba borult inspirációk
A Platán Galériában látható október 28-ig a Lengyel Intézet és Jelesnyai 9 Erő Alapítvány közösen szervezett a Virágba borult inspirációk című kiállítás, amely innovatív és vonzó módon mutatja be a népművészetet és a hagyomány elemeit a kortárs divattal és művészi sminkkel ötvözve.

Határtalan desing 2022
Idén immár tizennyolcadik alkalommal, ezúttal a Kiscelli Múzeumban rendezték meg a régió alkotóinak bemutatására fókuszáló független dizájn- és összművészeti rendezvénysorozatot Határtalan design címmel. A tárlaton november 6-ig 21 ország több mint 160 alkotójának munkái láthatók, és az idei válogatás is igyekszik változatos képet adni a lengyel és ukrán dizájn alkotóiról.

PARAFRÁZIS – Papageorgiu Szteliosz legújabb képei
Elismert, sikeres művészek alkotásainak töredékéből egy új világot teremteni, új gondolatokat, érzéseket ébreszteni nem könnyű dolog. Papageorgiu Szteliosz megpróbálta, és 15 év szünet után új mondanivalóval és megjelenéssel mutatta be legújabb képeit.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – október 21., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább