Rondó: Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Az október 14-i adás tartalmából.
 

NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL
Immár 27. alkalommal rendezték meg szeptember végén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amely a nemzetközi könyves világ egyik kiemelkedő eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Rondó stábjával mi is kilátogattunk a Millenárisra, hogy nemzetiségi szempontból is érdekes kiadványokba nyújtsunk bepillantást.

BOTH MIKLÓS – EU DÍJ
Az Európai Parlament Polgári Díját vehette át Both Miklós a Hagyományok Háza főigazgatója, zeneszerző, az ukrán népzenei hagyományok kutatója, a Polyphony Projekt alapítója, aki gyűjtőmunkáját több alkalommal is bemutatta az Ördögkatlan Fesztiválon az ukrán udvarban.
A Polyphony Projekt az ukrajnai falvakban ma is fellelhető zenei folklór felkutatását, megőrzését és bemutatását tűzte ki céljául. A kezdeményezés internetes archívumaiban többéves gyűjtőmunka eredményeként, magas technikai színvonalon rögzített dalok részletes leírással kiegészítve, különböző szempontok szerint rendezve találhatók meg. A páratlan gyűjtemény a népzenét szeretők és a kutatók érdeklődésére egyaránt számot tart.

POPIELUSZKO EREKLYE BUDAPESTEN
A 28. Lengyel Keresztény Kulturális Napok nyitányaként október 8-án a Kövi Szűz Mária plébániatemplomban elhelyezték Boldog Jerzy Popieluszko atya ereklyéjét.

NÉPSZÁMLÁLÁS FELHÍVÁS!!!
Adásunk végén ismét szeretnénk felhívni figyelmüket az idei népszámlálás jelentőségére.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – október 14., péntek, 7:15
Ismétlés 13:50-től a Duna World műsorán!

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasson tovább