Közelebb - Roma magazin: Négy napos fesztivállal ünnepelte meg 20 éves fennállását a Karaván Színház

Az október 17-i adás tartalmából.
 

Négy napos fesztivállal ünnepelte meg 20 éves fennállását a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány. A Nyári Oszkár színművész által megálmodott kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy a színészet iránt fogékony, hátrányos helyzetű gyerekeket kutasson fel, és részükre tandíjmentes képzést biztosítson. A jubileumi fesztiválon a Karaván Színház legsikeresebb előadásaival és koncertekkel örvendeztette meg a velük ünneplő közönségét.

Minden meccs előtt imádkozom – mondja Nileborg Krisztián ökölvívó, aki nemrégiben junior Európa bajnoki aranyérmet szerzett. Az olaszországi bajnokságra a P’amende stábja is elkísérte a fiatal roma sportolót és családját. A róluk készült film október 20-án lesz látható itt a Duna TV-n. Most ebből láthatnak egy rövid előzetest.

A múlt héten adták át a 2022-es Vas megyei Prima-díjakat Szombathelyen. A magyar képző- és iparművészet kategória győztese Ferkovics József festő- és grafikusművész, akinek már gyermekkorában megmutatkozott tehetsége és vonzalma a képzőművészet felé. Később munka mellett végezte el a képzőművészeti főiskolát, és azóta is folyamatosan alkot. Műsorunk további részében Ferkovics Józsefet mutatjuk be.

Közelebb – Roma magazin – Duna – október 17., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább