Közelebb - Roma magazin: Már négyévesen tudtam, hogy zenész leszek - mondja Kovács Károly

Az október 3-i adás tartalmából.
 

A szeptemberi iskolakezdés a Nógrád megyei Dejtáron is komoly anyagi megterhelést jelent a hátrányos helyzetű családok számára. A településen a segítségnyújtásban központi helyet foglal el a Ceferino Ház, ahol egész évben lelkiismeretesen foglalkoznak az iskoláskorú gyerekekkel. A vallásos nevelés mellett az intézményben iskolai előkészítés, korrepetálás és napközi is működik.

Október 1-én ünnepelte 70. születésnapját Bari Károly. A Kossuth-díjas költő, műfordító, folklórkutató és grafikus a magyar líra kiemelkedő alakja, aki a néprajzkutatásban is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Értékes nyelvészeti, irodalmi és történeti kutatásai során a cigányság teljes kulturális és szellemi örökségében gondolkodik. Születésnapja alkalmából most Szabadság című versét hallgathatják meg Gesztesi Károly színművész előadásában.

Már négyévesen tudtam, hogy zenész leszek – mondja Kovács Károly, akinek a cselló lett hangszere. A rengeteg gyakorlás és szorgalom meghozta számára a sikert, hiszen itthon és a világ számos országában bemutathatta tudását. Szerencsés embernek mondja magát, hiszen szerető család veszi körül, akik mind a zene bűvöletében élnek. Ráadásul a felségével és a legjobb barátjával a muzsikálhat együtt, ami a legnagyobb öröm számára.

Közelebb – Roma magazin – Duna – október 3., hétfő, 6:50

Tovább a műsoroldalra>>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább